20 Nisan 2009 Pazartesi

Engel Olma nedir?

Engellerin, engellenmeden paylaşıldığı bir yer olmadığını tespit ettik. Bu noktadan gönüllülerin desteğiyle bir web günlüğünü hazırladık. Yaşam alanlarında engellilere yönelik karşılaştığınız engelleri fotoğraflayarak, birer engel savaşcısı olarak bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Böylece bu konuda görsel bir arşiv oluşturarak yaratmak istediğimiz farkındalık kısa vadede daha hızlı bir şekilde yol alır. Bu çalışma ile Türkiye'nin ilk engel haritası için herkes katkıda bulunmuş olacak. Peki, engel haritasi ne gibi bir yarar mı sağlayacak?

Gönüllüler tarafından çekilen fotoğrafların ve alınan görüntülerin yanı başımızda olan ancak görmezden geldiğimiz engellerin farkedilmesi sağlayacak. Birtakım görünmez gerçekleri değiştirebilmenin çok sesliliğin içinde tek ses olabilmekten, bir baskı unsuru olabilmekten geçtiği kanısındayız.

Kendi imkanlarınız doğrultusunda çektiğiniz fotoğraf ve görüntüleri engelolma@engellerikaldir.com adresine göndererek Türkiye genelinde yürütülecek farkındalığa ortak olarak pekçok kişinin hayatını kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca kendi blog sayfanızda yayımladığınız fotoğraf, video veya yazılarınızı da bizlere iletirseniz seviniriz. Ancak paylaşım içinde bulunarak büyüyebilir, birlik beraberlik ile adil bir toplumsal düzen oluşturabiliriz. Engelsiz bir yaşam için çıktığımız bu yolda daha çağdaş bir Türkiye için birlikte hareket edelim.

Her şey inanmakla başlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder